WINTER WONDERLAND

Do you want to build a snowman?

Lees meer!

Met de klimaatverandering verdwijnt de sneeuw letterlijk voor de zon. In Noorwegen is de sneeuw echter elk jaar nog te vinden. Wij beginnen in het zuiden van Noorwegen, maar aangezien dit gedeelte nog gevoeliger is voor de warmte, trekken wij tijdens deze fotoreis ook naar het midden van het land. Tussen de besneeuwde bergen bij de Trollenwegen landen we in het winterparadijs dat elke winter nog niet teleurstelt waar we natuurlijk ook gaan fotograferen.

Dit is de enige fotoreis naar Noorwegen gericht op paardenfotografie in de winter. Er wordt voornamelijk gefocust op de band tussen eigenaar en paard, maar natuurlijk is er ook de mogelijkheid tot actiefoto's van vrijheidsdressuur en portretfoto's van het paard alleen. Ik kijk altijd naar de groep en de specifieke wensen van jullie. Zo is elke reis uniek en past het altijd bij jou!

Eén van de resultaten van een deelnemer (Norah Fotografie) van de 2020-editie!

Sta jij hier de volgende keer?

dit is niet je typische fotoreis

Hi! Ik ben Jikke, 26 jaar en een enthousiaste reisfanaat uit Nederland. In het dagelijkse leven organiseerr ik events en reizen voor de zakelijke markt, ben ik ondernemerscoach voor dierenfotografen en organiseer ik mijn grootste passie; fotoreizen. Het is mijn missie en droom om zoveel mogelijk andere fotografen mee te nemen naar een nieuwe omgeving om zo jou persoonlijk en als bedrijf te laten groeien.

Jikke

Wie zijn je hosts voor de week?

Het staat niet alleen in het teken jouw portfolio die echte wow-factor te bezorgen met magische foto’s en gezelligheid, maar ook in het teken van ontspanning. Zo gaan we naar de grootste producent van wol voor huiswerk in Noorwegen voor een echte Noorse sweater of kun je heerlijk opwarmen bij een haard. 

Deze fotoreis gaan we niet alleen aan de slag met fotografie, maar staan ook jij en je bedrijf centraal! 

We gaan brainstormen over je doelen en ideeën, bespreken punten waar je tegenaan loopt en is er tijd voor brandingfoto's. Daarnaast leer je meer over marketing (hallo sociale media), sales, mindset ondernemen en communicatie met je klanten.

Point three: deze reis wordt gekarakteriseerd doordat we ons focussen op de ambitieuze fotograaf die al zijn of haar camera-instellingen onder de knie heeft. De theorie wordt dus niet meer uitvoerig besproken in een workshop. Hierdoor is er meer tijd voor andere kennis en het land te bezichtigen.
Vragen staat echter altijd vrij!

Meer over jikke

Favorites of Norway

Hola! Na een succesvolle editie in 2020 met Eliane van Schaik, is er voor de 2025-editie een nieuwe fotograafhost in town. Wil jij weten wie ik ben? Nog even geduld en ik maak mij bekend!

t.b.A.

to be announced soon!

Mariëlle Dupon - Mariëlle Dupon Photography

Next >

Eind februari ben ik mee geweest met de fotoreis naar Noorwegen, georganiseerd door Eliane en Jikke. En wat een geweldige dingen hebben we meegemaakt. Van het prachtige Noorse landschap waar ik toch echt wel verliefd op ben geworden; tot de geweldige, spontane en lieve modellen met hun prachtige paarden. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik het onwijs naar mijn zin heb gehad. Zowel op fotografie gebied als met

"Dit was echt een reis om nooit nooit nooit meer te vergeten."

Lieve woorden

Eind februari ben ik mee geweest met de fotoreis naar Noorwegen, georganiseerd door Eliane en Jikke. En wat een geweldige dingen hebben we meegemaakt. Van het prachtige Noorse landschap waar ik toch echt wel verliefd op ben geworden; tot de geweldige, spontane en lieve modellen met hun prachtige paarden. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik het onwijs naar mijn zin heb gehad. Zowel op fotografie gebied als met de gezellige meidengroep. Er was een hele fijne afwisseling tussen theorie en praktijk, maar ook tijd om vragen te stellen. Als je ergens vast liep dan was er altijd wel iemand om je uit de brand te helpen of even mee te kijken.

Kortom; dit was echt een reis om nooit nooit nooit meer te vergeten. Ik heb heel erg genoten van elk moment (Yes, ook de momenten waarop het ijskoud was) en weet heel zeker dat zowel beginnend als de gevorderde fotograaf iets gaat hebben aan de reis.

de gezellige meidengroep. Er was een hele fijne afwisseling tussen theorie en praktijk, maar ook tijd om vragen te stellen. Als je ergens vast liep dan was er altijd wel iemand om je uit de brand te helpen of even mee te kijken. Kortom; dit was echt een reis om nooit nooit nooit meer te vergeten. Ik heb heel erg genoten van elk moment (Yes, ook de momenten waarop het ijskoud was) en weet heel zeker dat zowel beginnend als de gevorderde fotograaf iets gaat hebben aan de reis.

Evi Huygelen - Evi Huygelen Photography

Next >

Ik denk nog elke dag aan die fantastische reis. ik zou ze zo weer over doen 😍 Wat een fantastisch avontuur was de Noorwegen reis. Een super leuke groep, prachtige verblijfslocaties en waanzinnig mooie fotoshootlocaties. Eliane en Jikke hebben aan elk detail gedacht. Ons album met foto's is enorm groot en afwisselend. Dit door de diversiteit aan modellen en paardenrassen maar ook door de afwisseling in landschappen die als 

"wie twijfelt heeft ongelijk."

Lieve woorden

Ik denk nog elke dag aan die fantastische reis. ik zou ze zo weer over doen! 😍 Wat een fantastisch avontuur was de Noorwegen reis. Een super leuke groep, prachtige verblijfslocaties en waanzinnig mooie fotoshootlocaties. Eliane en Jikke hebben aan elk detail gedacht. Ons album met foto's is enorm groot en afwisselend. Dit door de diversiteit aan modellen en paardenrassen maar ook door de afwisseling in landschappen die als achtergrond gekozen werden. We kregen uitleg over photoshop en leerden over personal branding. Geen enkele vraag was teveel en er werd tijd gemaakt om iedereen persoonlijk te begeleiden. Terwijl de deelnemers nagenoten van een prachtige shoot en al aan de nabewerking begonnen, stonden Eliane en Jikke in de keuken om heerlijke maaltijden te bereiden en ons te verwennen met warme chocomelk. Wie twijfelt heeft ongelijk. Het wordt gegarandeerd een onvergetelijk avontuur. 

achtergrond gekozen werden. We kregen uitleg over photoshop en leerden over personal branding. Geen enkele vraag was teveel en er werd tijd gemaakt om iedereen persoonlijk te begeleiden. Terwijl de deelnemers nagenoten van een prachtige shoot en al aan de nabewerking begonnen, stonden Eliane en Jikke in de keuken om heerlijke maaltijden te bereiden en ons te verwennen met warme chocomelk. Wie twijfelt heeft ongelijk. Het wordt gegarandeerd een onvergetelijk avontuur.  

Je krijt ter voorbereiding een hele waslijst toegestuurd, maar de belangrijkste dingen:
* Spiegelreflexcamera met zoomlens (minimaal 200mm)
* Voldoende geheugenkaartjes
* Cameraoplader en minimaal twee accu’s
* Een externe harde schijf of USB met voldoende geheugen
* Een laptop met Adobe Photoshop

Kledingbenodigheden die we aanraden voor de reis:
* Waterdichte (en bij voorkeur ook winddichte) winterjas
* Skibroek
* Comfertabele schoenen waar je makkelijk op kan lopen (bijvoorbeeld wandelschoenen)

Wat heb ik nodig voor deze fotoreis?

* Fotoapparatuur
* Reis- en annuleringsverzekering
* Vervoer naar Oslo, Noorwegen
* Afscheidslunch op de laatste dag
* Eventuele extra uitgaven aan maaltijden, snacks of souvenirs

Wat is exclusief bij de prijs?

Deze fotoreis is zowel geschikt voor beginnende fotografen als gevorderde fotografen. Je hoeft echter geen paardenfotograaf te zijn. Echter draait het hier tijdens deze reis wel om, dus affiniteit met paarden is wel zo handig (ook voor jezelf). Ben je minderjarig? Geen probleem! Met schriftelijke toestemming van je ouders ben je gezellig welkom bij deze fotoreis. Bij gezondheidsproblemen of aandoeningen graag contact opnemen om samen te overleggen wat er mogelijk is.

Let op: doordat er naar alle waarschijnlijkheid een goede laag sneeuw ligt in Noorwegen is het van belang dat je een enigszins normale conditie hebt. Dit doordat het in de sneeuw lopen zwaarder is dan wat je gewend bent in Nederland en het een intensief programma is waar we veel fotosessies zullen hebben. Twijfel je? Stuur ons een berichtje en we kijken gelijk met je mee!

Ben ik geschikt voor deze fotoreis?

Er zijn twee opties om in Noorwegen te komen. De meest voor de hand liggende manier is om per vliegtuig te reizen naar het vliegveld Oslo Gardermoen. Een retourtje kan je vaak voor minder dan 150 euro vinden via bijvoorbeeld KLM. Je kunt er ook voor kiezen om per auto naar Oslo, Noorwegen te reizen. Ik zal dan per e-mail je het exacte adres toe sturen.

Hoe kom ik in noorwegen?

* Alle fotosessies en begeleiding
* Diverse workshops met goodiebag en tastbaar boekje met alle informatie
* Transfers van en naar de locaties van de fotosessies inclusief tol
* Al het ontbijt, lunch en diner
* Vijf overnachtingen met een eigen bed
* Eventuele transfer van en naar het vliegveld Oslo Gardermoen
* BTW

Wat is er inclusief bij de prijs?

1/2

Next questions

Een belangrijke vraag en iets waar ik erg zeker mee bezig ben geweest. Ik benoem hieronder een paar punten die deze fotoreis onderscheid van andere fotoreizen die nu in Nederland worden aangeboden.

* Het is in het prachtige Noorwegen, waarbij we dus niet alleen als eerste een Scandinavisch land aan doen maar ook echt het land gaan ontdekken door veel locaties te bezoeken in het zuiden en midden van Noorwegen.
* De fotoreis zal gehouden worden tijdens de sneeuwperiode, waardoor je echte winterwonderland foto’s kan maken. Je hoeft dus voor de komende vijf jaar niet meer last minute een fotosessie af te spreken om sneeuwfoto’s te hebben als er eindelijk sneeuw ligt bij ons.
* We houden ontzettend veel fotosessies op wel zeven verschillende locaties! Je doet hierbij dus veel praktijkervaring op en komt met veel fantastisch portfoliomateriaal thuis komt.
* De modellen zijn bijna allemaal grote Instagrammers in de paardenwereld. Een unieke kans om hun allemaal voor de lens te krijgen.
* De fotoreis is vooral gericht op het leren vastleggen van de connectie tussen mens en paard. Echter geven we tijdens deze fotoreis ook meermaals de kans om alleen paarden in de prachtige natuur vast te leggen en paarden in actie voor de lens te hebben.
* Het is een kleine groep van maximaal acht deelnemers die mee gaan. Dit zorgt voor meer persoonlijke aandacht en begeleiding tijdens de reis.
*. De workshops zullen niet alleen gaan over de theorie, de praktijk of het bewerken van foto’s. We leren je namelijk ook meer over marketing en communicatie met je klanten voor, tijdens en na de fotoreportage.
* Ik geef geen workshops in Nederland over mijn fotografie of bewerken, dus het is een unieke kans om te kijken hoe ik werk!

Waarin verschilt deze fotoreis van andere fotoreizen?

Er zal een week na aanmelding en bevestiging een aanbetaling van zo’n 25% van het totale bedrag verstuurd worden. Begin februari ontvang je een factuur verstuurd met de rest van het bedrag. Ook betalen in termijnen is een mogelijkheid (zelfs doorlopend na de reis!).

Hoe gaat de betaling in zijn werking?

Wat vervelend dat je het snel koud hebt, maar geen zorgen. Ik zeg altijd liever te koud dan te warm, want op kou kan je je kleden. Ik ben zelf al twee keer in Noorwegen geweest en weet dus precies wat je minimaal op een dag aan moet om het niet koud te hebben. Het is lastig te voorspellen wat het weer zal zijn in Noorwegen tijdens de reis, maar het is erg vergelijkbaar met Nederland als je kijkt naar de wind. De temperatuur schommelt de hele dag verder rond het vriespunt. Tevens zullen de fotosessies niet al te lang duren en is er tijd om je op te warmen in de auto tijdens het reizen. No worries en laat dit je vooral niet tegen houden om je aan te melden!

Ik heb het snel koud. Is dit dan een reis voor mij?

2/2

Next questions

Ik wil natuurlijk de prijs zo laag mogelijk houden, zodat het voor zoveel mogelijk verschillende mensen toegankelijk is. Helaas is Noorwegen een erg duur land om te verblijven, zeker met de afgelopen inflatie, waardoor ik genoodzaakt ben om de prijs ook hoger te doen. Ik wil natuurlijk jou tijdens de reis wel lekker eten kunnen geven, heerlijk laten slapen en comfortabel laten reizen. Hier bespaar ik dan ook niet op. Tevens zitten er verscheidende workshops in de fotoreis, waarbij ik als fotograaf mij volledig openstellen om je zoveel mogelijk te helpen en heb ik veel tijd en geld geïnvesteerd om deze fotoreis tot in de puntjes voor te bereiden.

Waarom is de fotoreis zo duur?

VEELGESTELDE VRAGEN

ontvang als eerste nieuwtjes, kortingen, tips en exclusieve toegang bij nieuwe lanceringen! 💃🏼

Let's stay in touch!

SEND >

Wat leuk dat je contact wilt opnemen met mij! Ik doe elke keer een vreugdedansje als ik een mailtje binnen krijg, dus je maakt mij hier ontzettend blij mee. Je kunt voor boekingen, vragen, het aanmelden voor een fotoreis en voor overige berichtjes het onderstaande contactformulier invullen. Tot snel!

Dankjewel voor je bericht! Ik ga mijn happy dance voorbereiden!

Hi, let's chat!

Mag ik jou helpen groeien? Let's make some magic together!