Be your own piece of sunshine

Ik stop jou een figuurlijke motivatiepeper in je 🍑, want 

persoonlijke cheerleader voor dierenfotografen

About jikke

In mijn meerdeere jaren als professioneel paardenfotograaf ben ik tegen vele hobbels en obstakels aangelopen. Op het gebied van fotograferen, maar vooral op het gebied van ondernemen. 

Ik had geen idee...
* ...wie mijn droomklanten waren en hoe ik die bereikte
* ...wat ik moest plaatsen en doen op sociale media om daar te groeien
* ...hoe ik mezelf kon onderscheiden van de zovele andere dierenfotografen
* ...hoe ik mijn droom werkelijkheid kon laten worden
*...van mijn eigen waarde

I've been there, but not anymore! Hierdoor hoef jij niet dezelfde struggles te belopen, maar breng ik jou naar je eigen next level met je dierenfotografiebedrijf vol focus en vooral plezier!

you've got this girl!

Voor een lange tijd voelde ik mij enorm onzeker over mijn fotografie.  Ik kon pas echt helemaal tevreden zijn met een fotoreportage als de klant helemaal blij terug reageerde na het ontvangen van de foto’s. Of als ik enorm veel likes of DM's kreeg op Facebook en Instagram. Ik hechtte mijn eigen waarde aan de waarde die anderen mij gaven aan mijn prestaties oftewel mijn foto's.

Ik was dus constant bezig met het focussen op anderen in plaats van op mezelf, mijn fotografie en mijn bedrijf.

Ik blokkeerde, energie sloop weg, werd gedemotiveerd en verloor mijn plezier in het fotograferen. Dit resulteerde onder andere in een burn-out. Toen moest het 180 graden anders. Ik moest leren om mijn eigen cheerleader te worden en te genieten van het proces in plaats van het resultaat. Hiervoor moest ik uit mijn comfortzone en het engste doen ooit: personal branding. Ik werd zichtbaar en stelde mij kwetsbaar op door te delen dat ik niet perfect was. Het gevolg?

Ik kreeg nog nooit zoveel reacties, persoonlijke berichtjes en begrip. Ik groeide sindsdien niet alleen met mijn bedrijf, maar ook persoonlijk.

No one is you and that is your SUPERPOWER

Dat gun ik jou ook! You've already got what it takes!

Al in de kleuterklas koos ik altijd de paardenstickers. Toen ik vanaf mijn zesde kon paardrijden, ben ik niet meer gestopt. Oké, er was wel een kleine tussenpauze, maar nu rijd ik weer en ook nog eens op het mooiste paardenras ter wereld. Meet mijn bijrijdfries Thijs!

PAARDEN

Next >

Een van dingen waardoor ik in de ochtend echt springend van enthousiasme mijn bed uit ren is mijn liefde voor organiseren en reizen. Heerlijk die voorpret om online nieuwe plekken te verkennen om het vervolgens op reis het voor je ogen in werkelijkheid te zien veranderen! Afrika is hierbij echt mijn happy place met al die prachtige natuur!

REIZEN

Next >

Mijn katten Chico en Gin bij mijn ouders en Harley bij mijn huisgenoot in Utrecht mogen natuurlijk niet ontbreken! Ik kan uren naar ze kijken en mezelf heerlijk opladen door met ze te knuffelen. 

CHICO & GIN & HARLEY

Next >

Je zou het misschien niet verwachten, maar de Formule 1 en MotoGP zijn echt mijn ding. Ik sta er met enthousiasme (bijna dan) vroeg voor op of ga er laat voor naar bed. Ook reis ik er graag voor naar het buitenland voor af. Die sfeer, de spanning van het onverwachte, de geur en dat geluid - onbeschrijfelijk heerlijk! 🏎

MOTORSPORT

Next >

Ik werd door collega's altijd Jinkel Sminkel genoemd, niet alleen omdat het rijmt maar vooral voor mijn liefde van eten. Nee, ik kwam tijdens de eetpauze nauwelijks met een magnetronmaaltijd aanzetten. Ik houd van bakken, maar je kan mij ook wakker maken voor vers fruit, chocolade, pasta (geen lasagne) en gerookte zalm.

FOOD

hiervoor rol ik in de ochtend mijn bed uit

* Ik ben een kat-uit-de-boom-kijker, maar tegelijk vind je mij vaak (vals) zingend en enthousiast over alles.

* Ik heb een voorliefde voor planten en ik ben dan ook trotse eigenaar van een bananenplant, maar ik heb ook een talent voor het onbewust uitroeien van planten. Update 2023: de bananenplant leeft nog, yay! Update 2024: it died *snik*.

*  Ik ben een enorme fan van lange spraakmemo’s op Whatsapp, maar heb het geheugen van een goudvis en vergeet bij het antwoorden (als ik al niet het antwoorden überhaupt vergeet) dus altijd de helft van wat iemand heeft gezegd.

* Als je mij ooit hebt ontmoet, weet je dat mijn balans en coördinatie niet is zoals je van een normaal persoon zou verwachten. Zeker niet in de buurt van water. Of in de buurt van een klimmuur (hallo gebroken enkel met boulderen...).

* Mijn favoriete getal is 22, maar helaas ben ik die leeftijd al gepasseerd.

* Ik ben een echte Afrikagek en kan hier uren over praten. Uganda heeft mijn hart gesloten,. Next stop? Hopelijk Namibië of Zuid-Afrika!

* Ik luister op de fiets altijd een inspirerende marketing of true crime podcast.

* In mijn vrije tijd lees ik ook graag Young Adult boeken. Ik heb zelfs een jaar in een promotieteam voor een uitgever gezeten. Helaas werkt mijn vrije tijd niet mee...

* lk hou van zachte dingen, dus in winkels zul je mij altijd dingen zien aanraken om te controleren of het donzig en zacht is. En als dat zo is, schaam ik me dan niet om het een tijdje als een idioot te aaien, grappige geluiden te maken en mensen te overtuigen om het ook aan te raken.

things that are typical me

| Horrorfilms (en metalmuziek). Ik heb een heel slecht geweten en schrik snel.
| Drop, chocolademelk en koffie. Ik weet dat ik in de minderheid ben.
| Sardientje zijn in het openbaar vervoer of bij een toeristische atractie. 
| Eentonig leven. Ik heb afwisseling een prikkels nodig (ok, niet te veel).
| Doorzettingsvermogen in de sportschool (voor de rest gelukkig wel, haha!).

No

| Temperaturen tot 25 graden, anders smelt ik...
| Dikke truien for life! Pluspunt als ze zacht zijn van binnen. 
| Disneyfilms als guilty pleasure.
| Zoveel mogelijk mijn neus boren in de zachte vacht van mijn katten. 
| Cadeautjes zoeken voor iemand. Ik houd zo van andere mensen blij maken!

Yes

ontvang als eerste nieuwtjes, kortingen, tips en exclusieve toegang bij nieuwe lanceringen! 💃🏼

Let's stay in touch!

SEND >

Wat leuk dat je contact wilt opnemen met mij! Ik doe elke keer een vreugdedansje als ik een mailtje binnen krijg, dus je maakt mij hier ontzettend blij mee. Je kunt voor boekingen, vragen, het aanmelden voor een fotoreis en voor overige berichtjes het onderstaande contactformulier invullen. Tot snel!

Dankjewel voor je bericht! Ik ga mijn happy dance voorbereiden!

Hi, let's chat!

Mag ik jou helpen groeien? Let's make some magic together!